# NCERT Class 4 Mathematics/ Long and Short / Worksheets

**NCERT Class 4 Mathematics/ Long and Short – Chapter 2 worksheets is designed for CBSE Class 4 Mathematics students. Here you can find out practice problems for Class 4 Mathematics.**

**NCERT Class 4 Mathematics / Long and Short – Chapter 2/ WorksheetsModel Questions/ Extra questions for practice.Choose the correct answer from the options given below:**

- 1 km = ——- metres

A. 10

B. 100

C. 1000 - ¾ of 1 km = ————- metres

A. 750

B. 500

C. 250 - 5000 metres = ————— km

A. 5

B. 50

C. 500 - 1 metre = ——— cm

A. 10

B. 100

C. 1000 - Half metre = ——– cm

A. 5

B. 50

C. 200**Fill in the blanks:** - 8m 95 cm = ——— cm
- Two and half metres = ———- cm
- 940 metres is ——–than 1km
- Length of a laptop is measured in ———
- 5 metre more than half of 8 metre is —————–
**Answer the following:** - Find the difference between 35 km 300m and 23 km 150m?
- Find the length of the boundary of a square of side 50m?
- Height of Manu is 236 cm. This is just double of Soma’s height. How tall is Soma?
- The height of Raju is 93 cm and his father’s height is 172 cm. Find the difference between their heights?
- Distance covered to complete one round of the park is 500m.Find the distance covered to complete 7 rounds of the park?

**ANSWERS:**

- 1000
- 750
- 5
- 100
- 50
- 895 cm
- 250 cm
- Less
- cm
- 9 metre
- Difference = 35km 300m – 23km 150m = 12km 150m
- Length of the boundary = 4 x 50 = 200m
- Height of Manu = 236 cm

Height of Soma = 236/2 = 118 cm - Height of Raju = 93 cm

His father’s height = 172 cm

Difference = 172 – 93 = 79 cm - Distance covered to complete one round of the park = 500m

Distance covered to complete 7 rounds of the park = 500 x 7 = 3500 m = 3 km 500m.